آیا التهاب پروستات درمان میشود؟ بله

آخرین بروزرسانی: 20 آبان 1402

در این مقاله می خوانید

درمان التهاب پروستات یا عفونت پروستات معمولاً بصورت ترکیبی از آنتی‌بیوتیک، داروهای گشادکننده مجرا و تغییر سبک زندگی برای جلوگیری از بزرگ شدن پروستات است. طول درمان آنتی بیوتیکی بسته به میزان حاد یا مزمن بودن بیماری بین ۲ تا ۶ هفته متغیر است.

پروستاتیت چیست؟

پروستاتیت به عفونت یا التهاب پروستات گفته می شود و یکی از چندین سندرومی است که علائم بالینی گوناگونی دارد. عبارت پروستاتیت، به عنوان التهاب میکروسکوپی بافت غده پروستات تعریف شده است و تشخیص آن وابسته به شرایط گسترده بالینی می باشد.

علائم التهاب پروستات

  •  تب و لرز
  • احساس درد و ناراحتی در ناحیه شکم یا نواحی تناسلی
  • سوزش و احساس ناراحتی حین دفع ادرار
  • احساس عدم تخلیه ادرار
  • نیاز مجدد به دفع ادرار پس از اتمام آن

درمان التهاب پروستات در جوانان

درمان التهاب پروستات

راه های زیادی برای درمان پروستات وجود دارد، در ادامه ما برای آشنایی بیشتر شما برخی راه های موجود را ارائه کرده ایم، اما بهترین کار مراجعه به متخصص اورولوژی و دریافت درمان بسته به سطح بیماری خود است”

1_ قرص آنتی بیوتیک برای التهاب پروستات

یکی از رایج ترین درمان هایی که برای التهاب پروستات تجویز میشود، استفاده از آنتی بیوتیک ها است. پزشک بر اساس نوع باکتری که باعث عفونت شده است، بهترین دارو را برای شما تجویز می کند. اگر علائم شدید باشد، ممکن است شما به آنتی بیوتیک داخل وریدی (IV) نیاز داشته باشید. دوره ی درمان بین 4 تا 6 هفته متغیر است، اما ممکن است درمان طولانی تری برای پروستاتیت مزمن و یا عود کننده نیاز باشد.

2_ داروهای بلوک کننده آلفا

این داروها باعث شل شدن گردن مثانه و رشته های عضلانی که پروستات را به مثانه متصل کرده اند، میشود. استفاده از این داروها میتوانند علائم بیمار، مانند ادرار کردن دردناک را کاهش دهند.

 3_ عوامل ضد التهاب

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)  از جمله راههای درمان عفونت پروستات هستند که باعث شوند تا شما احساس بهتری داشته باشید.

واریکوسل

4_ ماساژ پروستات

گاهی برای درمان پروستاتیت از ماساژ پروستات استفاده می شود. این روش شبیه به معاینه پروستات است و از طریق مقعد و توسط انگشت انجام میشود. ماساژ پروستات ممکن است باعث تسکین علائم التهاب شود، اما پزشکان در مورد میزان تاثیر این روش با هم اختلاف نظر دارند.

انواع التهاب پروستات

موسسه ملی سلامت (NIH)، تقسیم بندی خاصی را برای پروستاتیت در سال 1999 شناسایی و تعریف کرد. چهار سندرومی که به دنبال پروستاتیت ایجاد می شوند، شامل:

  • پروستاتیت باکتریال حاد
  • پروستاتیت باکتریال مزمن
  • پروستاتیت مزمن و سندروم مزمن درد لگن (CPPS، که به دو دسته ملتهب یا غیر ملتهب تقسیم بندی می شود)
  • پروستاتیت ملتهب بدون علامت
 

منظور از پروستاتیت باکتریال حاد و مزمن، عفونی شدن پروستات توسط باکتری است. پروستاتیت باکتریال حاد و مزمن با مصرف آنتی بیوتیک و درمانهای حمایتی درمان می شوند. در پروستاتیت باکتریال، انتقال باکتری ها از طریق رابطه جنسی رایج بوده، اما انتشار از طریق خون، لنف و مواردی نظیر دست دادن و لمس اندامهای مختلف بدن نیز می بایست در نظر گرفته شوند.

پروستاتیت مزمن و سندروم مزمن درد لگن (CPPS) در ابتدا با شکایت از دردهای اورولوژیکال (در سیستم ادراری و تناسلی) و بدون هیچ عفونتی در ادرار، شناخته می شود. این سندروم در صورت عدم حضور این سندروم حضور فعال بیماری های دیگری نظیر  التهاب مجاری ادراری، سرطان دستگاه ادراری تناسلی، بیماری مسیر ادراری، تنگی حاد مجرای ادراری یا بیماری های عصبی موثر بر روی مثانه شناخته، می شود.

این سندروم به دو دسته ملتهب و غیرملتهب تقسیم بندی می شود. نشانه CPPS ملتهب، حضور گلبولهای سفید خون در اسپرم، ترشحات پروستات یا خارج شدن ادرار از مثانه پس از تحریک پروستات می باشد. در حالت دیگر این سندروم، یعنی نوع غیرملتهب، گلبولهای سفید خون در اسپرم دیده نمی شوند.

پروستاتیت ملتهب بدون علامت به تشخیص ناگهانی التهاب پروستات، بدون وجود هیچ علامت و یا شکایتی از دستگاه ادراری تناسلی توسط بیمار، گفته می شود. پروستاتیت ملتهب بدون علامت، زمینه ساز ناباروری، بزرگی خوش خیم پروستات (BPH) و یا سرطان پروستات نمی‌باشد.

 

ماساژ پروستات

عوامل مستعدکننده پروستاتیت

از عوامل مستعدکننده این بیماری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  تنگی مجرا ادراری و برگشت ادرار عفونی به داخل مجاری پروستات
  • دستکاری و جراحی مجاری ادراری
  • سونداژ
  • عفونت های ادراری
  • نزدیکی از راه مقعد

علت التهاب پروستات

پروستاتیت حاد باکتریال ممکن است با عفونی شدن مجرای ادراری توسط باکتری، رفلاکس ادرار به مجرای پروستات یا گسترش مستقیم یا از طریق لنف از رکتوم، ایجاد شود.

پروستاتیت حاد باکتریایی ممکن است به دلایل زیر رخ دهد:

  • اختلال اولیه عملکرد دفع، ساختاری یا عملکردی
  • اشریشیا کلای در 75-80 درصد موارد مسئول ایجاد پروستاتیت مزمن باکتریایی بوده است. انتروکوک و باکتریهای هوازی گرم منفی مانند سودوموناس نیز معمولا در سایر موارد دخیل هستند.
  • ویروس نقص ایمنی انسانی
  • سیتومگالوویروس
  • شرایط التهابی (مانند ساركوئيدوز)

دلایل ایجاد پروستاتیت مزمن و سندروم درد لگنی مزمن خیلی کم شناخته شده اند اما ممکن است عفونت و یا التهاب شروع کننده ی آنها باشند. حدود 5 الی 8 درصد مردان دارای این سندروم، دارای پاتوژنهای باکتریالی هستند که از ادرار و یا مایع پروستات آنها استخراج می شود.

دلایل پروستاتیت مزمن و سندروم درد لگنی مزمن ممکن است یکی از موارد زیر باشد:

  • نقص در انقباض ماهیچه ای
  • نقص در مجرای انزالی و دفع ادرار
  • افزایش کشش دیواره لگنی
  • التهاب اعصاب پروستات

دلایل پروستاتیت التهابی بدون علامت، مشابه با پروستاتیت مزمن بوده، اما هیچ علائمی مشاهده نمی شود.

ادرار خونی

تشخیص التهاب پروستات

پس از اخذ شرح حال و معاینه فیزیکی و انجام کشت ادرار، در صورت لزوم برای بیمار آزمایشات تکمیلی نظیر آزمایش پروستات (PSA)، سیتولوژی ادراری، سونوگرافی و بررسی باقیمانده ادراری انجام می‌شود.

تشخیص در بیمارانی که برای اولین بار به پروستاتیت باکتریال حاد مبتلا شده اند، خیلی خوب  انجام شده و درمان با آنتی بیوتیک های قوی رضایت خوبی در بیماران به همراه داشته است. در بیمارانی که پروستاتیت مزمن داشته و با تشدید علائم بصورت حاد مراجعه می کنند، ممکن است عواقب احتمالی دیگری نیز در آنها ایجاد شود.

سندروم درد لگنی حاد هنگامی تشخیص داده می شود که جواب کشت ترشحات ادراری و ترشحات پروستات منفی باشند. اختلال عملکرد عصبی ماهیچه ای و یا ریفلاکس مادرزادی ادرار به مجاری پروستات و انزال، می تواند یک فاکتور تسریع کننده این بیماری محسوب شود.

عوارض التهاب پروستات

پروستاتیت ممکن است منجر به اوروسپسیس (عفونت شدید سیستم ادراری) شود. اوروسپسیس باعث مرگ و میر بسیاری از افراد مبتلا به دیابت، بیماران تحت عمل دیالیز، بیماران مصرف کننده داروهای ایمنی و بیمارانی که دوران پس از عمل جراحی مربوط به مجاری ادراری را طی میکنند، میشود.

❗ نکته: به طور قطع نمی توان گفت پروستاتیت مزمن و پروستاتیت التهابی بدون علامت، منجر به ایجاد سرطان پروستات می شوند.

دکتر شهریار ناطق جراح کلیه و متخصص ارولوژی

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

 

به اشتراک گذاری

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۲۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 246 مشاهده پرسش
    سلام
    چند روز پیش بعد از ارضا در کاندوم مایع منی متمایل به صورتی بود بدون هیچ علامت درد یا سوزش.
    چند روز بعد که تحریک جنسی شدم و ارضا انجام نشد دچار تورم بیضه شدم و ی درد خفیف بین مقعد و بیضه. بعد یکی دو روز درد رفع شد اما باز با ی تحریک همون حالت برمیگرده
    ازتون راهنمایی میخواستم
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق سه شنبه ۲۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام،احتمالا شما دچار التهاب پروستات شده اید
      به پزشک‌ مراجعه کنید و انتی بیوتیک مصرف کنید
  • تصویر کاربر ahmad شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 295 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    دوز فیناستراید برای پروستاتیت چه قدر هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام،روزی ۵ میلی گرم
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 1002 مشاهده پرسش
    سلام.
    بنده یک جوون ۲۰ ساله هستم که دچار بیماری کیست پروستات هستم و با مراجعه به سونوگرافی یک کیست ۱۰ میلی متری توی پروستات بنده رویت شد. 
    من دو تا مشکل دارم که یکیش زیاد جدی نیست و میتونم باهاش کنار بیام ولی اون یکی خیلی آزازم میده 
    اولین مشکل من مربوط میشه به خارج نشدن کامل ادرار که کمی اذیتم میکنه ولی در حدی نیست که شب ادراری داشته باشم و نیاز باشه بیدار بشم ولی توی روز شاید ۴یا۵ مرتبه توی ۷ ساعت باید برم تخلیه کنم در ضمن از سونوگرافی که انجام دادم به من گفتن که ادرارم کامل تخلیه نمیشه. 
    مشکل اصلی بنده بی میلی جنسی هست و نعوظ نشدن آلت تناسلی به عنوات یک فرد ۲۱ ساله زیاد تحدیک نمیشم اینو بر این اساس میگم که در زمان دوره راهنمایی بنده شدیدا این میلو داشتم ولی الان نه میل به خود ارضایی دارم نه نیاز به سکس این واقعا نگرانم کرده
    هر چقد هم زمان میگذره احساس میکنم روند نزولی دارم طی میکنم و وضعیتم وخیم تر میشه.
    حدود ۸ ماه پیش برای بار اول و امتحانی اقدام به خود ارضایی کردم و بعد از ۴ دقیقه آلتم به حالت اولیه خودش برگشت و حالت نعوظ رو کامل از دست دادم و دفعات بعدی هم که تلاش کردم نتیجه نداد البته بنده خودارضایی اصلا نمیکنم این دو سه بارم فقط برای محک زدن میلی جنسی انجام دادم تا به امروز که دیگه کلا بهش فکر نکردم ی مدت ولی واقعا میترسم در اینده مشکل ساز بشه واسم ممنون میشم بنده رو راهنمایی کنید؟ آیا نیازه ازمایش خاصی انجام بدم. ایا قابل درمان هست مشکلات جنسی بنده؟
    آیا کیست پروستات رو میشه جراحی گرد و عوارضی برای پروستات به وجود نیاورد؟
    اصلا مشکلات جنسی مربوط به کیست پروستات هست؟ 
    تو پرانتز اظافه کنم :( بنده ازمایش تستسترونم دادم نرمال بود و عفونت ادرارم نداشتم. و سایز پزوستات هم نرمال بود)
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام،برای عدم تخلیه کافی ادرار اینکارها را انجام دهید
      ۱-ایستاده ادرار کنید
      ۲- ۲ بار ادرار کنید
      ۳- استبرا کنید
      ۴-کلیه خود را گرم نگه دارید و مواد محرک مثانه میل نکنید
      کیست پروستات مشکل خاصی نداشته و نیاز به درمان خاصی ندارد
      کاهش میل جنسی شما در زمینه مسائل استرسی و روحی- روانی است
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 692 مشاهده پرسش
    جناب دكتر با سلام و عرض احترام بابت بزرگي و حس انسان دوستي حضرتعالي

    بنده با ٣٩ سال سن و متاهل ، از يكسال پيش درگير التهاب مزمن پرستات هستم. و در اين مدت ٣ ماه انتي بيوتيك و يكسال ترازوسين استفاده كردم. متاسفانه پس از بهبودي كوتاه مدت علايم مجدد عود مي كند و همچنان درگيرم. (اندازه پرستات ٣٨ سي سي و ازمايش ادرار و پي اس اي و عفونت نرمال است)
    حدود ٤ سال پيش هم اين بيماري رو داشتم كه در اتاق عمل سيستوسكپي شدم و تنگي گردن مثانه بود. و با دارو تا ٧ ماه درمان شدم.
    جناب دكتر خواهشمندم بفرماييد:
    ١-همزمان با اين بيماري ترشحات پرستات زياد شده و مدام بايد با زور زدن خارج كنم وگرنه احساس گرفتگي و تحريك اميز و ناخوشايندي در نوك مجرا دارم كه پس از خارج شدن بهتر مي شود. علت اين مساله چيست و چطور مي توان كنترل كرد؟

    ٢-با توجه به طولاني شدن درمان، علاج قطعي چيست؟
    ٣-ايا نياز به سيستوسكوپي مجدد مي باشد؟
    بسيار سپاسگزارم.🙏🙏
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام،پروستاتیت مزمن نیازمند تحت نظر بودن و درمان طولانی است
      تحت نظر یک پزشک ثابت باشید ابتدا درمان شوید و سپس تا ۶ ماه انتی بیوتیک با دوز کم(درمان سرکوب کننده) و داروهای ضد التهاب پروستات و تغییر سبک زندگی داشته باشید
      لطفا مقاله بنده راجع به پروستاتیت مزمن و همینطور فیلم مصاحبه بنده در برنامه به خانه برمیگردیم راجع به پروستاتیت را مشاهده بفرمایید
  • تصویر کاربر سهیل شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر .من 25 سالم هست حدودا از هجده نوزده سالگی مشکل درد در اطراف پروستات و مشکل در ادرار داشتم..3 سال پیش خیلی وخیم شد که حدود هر یه ربع من تکرر ادرار داشتم.همچنین مشکل درد در انزال .که به دکتر رفتم و با تجویز سیپروافلاکسیاسین بهتر شد ولی دوباره بعد یه ماه شروع شد ولی خیلی اذیت نمیکرد.
    الان 2 ساله دوباره به شدت گرفتارم کرده و گستره ی مشکل هام خیلی بیشتر شده.هنگام انزال درد خیلی زیاد هست و موقع انزال حس میکنم ادرار و مایع منی هر دو باهم میان و کلا انزال خوب صورت نمیگیره .همچنین تکرر ادرار .درد شکم. بعد انزال تا 2 روز شکمم گرفته میشه و اسهال میشم. که از کار و زندگی انداخته منو .به شدت بیحال و خسته میشم.چون تو نت خوندم بهتره که پروستات خالی بشه هر 3-4 روز یه بار با استمنا خالی میکنم. چندین ساله مداوم میرم دکتر قرص های اعصاب و انتی بیوتیک تجویز میکنه..هر 3 ماه سال ؛ حدود 4 هفته آنتی بیوتیک مصرف میکنم.در طول مصرف خوب جواب میده ولی بعد قطع در طول 5-6 روز دوباره به حالت اول برمیگرده..دیگه واقعا نمیدونم چکار کنم از زندگی سیر شدم..دکتر واسه مطمعن شدن سیستوسکپی هم کرد که مشخص شد پروستاتیت مزمن هست و گفت به مقعد هم زده.. خیلی هم انتیبوتیک مصرف کردم ...تا 30 روز مداوم هم مصرف کردم.بعد قطع مصرف برمیگرده مشکل. لطفا راه کاری به من بگین ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام،شما ابتدا باید درمان شوید‌ سپس تا ۶ ماه انتی بیوتیک با دوز کم(درمان سرکوب کننده)و داروی ضد التهاب پروستات مصرف کنید
  • تصویر کاربر پارسا شنبه ۱۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 561 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید، 41 ساله ام از 5 سال پیش دچار کمتر شدن حجم ادار و نتیجتا تکرر ادرار حدودا دو تا سه ساعت یکبار و نیز سوزش هنگام ادرار و حتی گهگاه سوزشی خفیف هنگام انزال شده ام.
    به دکتر مراجعه کردم و پس از آزمایش خون و سونوگرافی گفت تورم پروستات است و داروی سلبرکس تجویز کرد که هنگام مصرف بهبود می یافتم اما پس از اتمام دوره باز همان آش و همان کاسه..
    چند سالی گذشته و نه بهبود یافته ام نه بدتر شده ام. متاسفانه به یک ارتباط جنسی نامطمئن مشکوکم و البته چندین سال نیز هست که داروی پنتوپرازول جهت رفلاکس معده میخورم که نمیدانم از عوارض آن است یا خیر.
    باید چه کنم؟
    ضمنا مایلم حتما به شما پزشک محترم مراجعه نمایم.
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق شنبه ۱۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام،شما دچار پروستاتیت مزمن(التهاب مزمن پروستات)شده اید
      مقاله بنده راجع به پروستاتیت را مطالعه بفرمایید هم چنین کلیپ مصاحبه بنده راجع به پروستاتیت را در برنامه به خانه برمیگردیم مشاهده کنید
      در صورت تمایل به تشریف اوردن حضوری با شماره زیر هماهنگ کنید
      ۸۸۳۶۷۳۵۳
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    با سلام حدود ۴سال است درگیر عفونت پروستات می باشم ارولوژیست انتیبیوتیک های مختلفی را دادند کلاسید، ازیترومایسین، داکسی سایکلین و کوتریماکزازول اما هفته اول کمی بهبود می یابم اما هفته دوم قرص از دوره ۲۰روزه بعنوان مثال دیگر علائم بهبود نمییابد و عمدتا اذیت میشوم، درد در مجراری، درد میاندوراه، احساس التهاب پروستات، سوزش، دارم ایا درمان پذیر است این بیماری یا خیر؟چه باید انجام بدهم
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام،پروستاتیت درمانپذیر است منتها نیازمند زمان است
      به یک پزشک ثابت اعتماد کنید و تحت نظر او باشید
      مقالات بنده راجع به پروستاتیت و فیلم مصاحبه بنده در برنامه به خانه برمیگردیم راجع به پروستاتیت را هم در سایت مطالعه بفرمایید
  • تصویر کاربر احمد.ا جمعه ۱۶ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر .من 20 سالمه . مدتی است ادرار به طور کامل تخلیه نمی شود و با زور خارج می شود . فقط همین مشکلو دارم و سوزش هم ندارم . خون هم در ادرار نیست . یک روزه قرص سفیکسیم می خورم . نمیدونم باید چیکار کنم. لطفا راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق جمعه ۱۶ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام،شما دچار پروستاتیت(عفونت پروستات)شده اید
      لطفا به پزشک مراجعه کنید
  • تصویر کاربر داود جمعه ۱۶ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید بنده نزدیک یک سال بود که تکرر ادرار داشتم البته موقع خواب که مشکل نداشتم که تخشیص دکتر ها بیشتر منشاء عصب بود ولی الان که نه‌ روز تکرر دارم و نه شب تکرر ادرار دارم و خوب شده ولی ی مشکلی که هست احساس آب ماندن داخل آلت تناسلی میکنم اینگار که جلوی آلت گرفته باشی یا آلت را فشار بدی الان اون حس را دارم ممنون میشم اگه بنده را راهنمایی کنید و این آزمایشات را انجام داده ام
    ۱-سیستیسکوپی
    ۲-نوار مثانه یا یورودینامیک
    ۳-عکس رنگی رتوگرافی مثانه
    ۵-سونوگرافی حجم پروستات ۲۰
    والان همه چیز خوب شده احساس کمی گرفتگی آلت تناسلی میکنم که احساس کم درد هم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق جمعه ۱۶ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام،اگر تمام مواردی که گفتید انجام داده و‌نرمال هستید نگران نباشید،این صرفا احساس شما است
      از نظر فیزیکی و سلامتی مشکلی ندارید
  • تصویر کاربر کیارش سه شنبه ۱۳ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام. من ۴۱ سال دارم. مدتی هست که احساس میکنم ادرارم کامل تخلیه نمیشه و بعد از دفع حس میکنم باقی مانده ی ادرار وجود داره. البته قبلا مدتی اینطور بود و بعد رفع شد. الان دو سه روزی باز همون حالت رو دارم‌
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق سه شنبه ۱۳ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام،لطفا با یک سونوگرافی مثانه پر و خالی(بررسی باقیمانده ادرار)به مطب مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات