علل بروز اختلال نعوظ و روش های درمان آن

آخرین بروزرسانی: 4 اسفند 1402

در این مقاله می خوانید
نعوظ چیست؟ به زبان عامیانه به راست شدن یا سیخ شدن آلت تناسلی در مردان و یا برانگیخته شدن کلیتوریس در زنان نعوظ میگویند. اختلال نعوظ نوعی ناکارآمدی جنسی در مردان است که در آن آلت قادر نیست به حالت نعوظ برسد یا در این حالت باقی بماند. این مشکل باعث عدم رضایت جنسی شده و آزار روانی برای فرد و شریک جنسی او به وجود می آورد.

علت زود شل شدن نعوظ

  • مشکلات روحی و استرس
  • برخی مشکلات جسمی 
  • بیماری های عروقی 
  • عوارض جراحی 
  • عوارض برخی داروها
  • افزایش سن 
در ادامه تمام موارد را با جزییات شرح داده ایم…
 

یکی از بزرگ ترین دغدغه های مردان فعال از لحاظ جنسی از دست دادن نعوظ یا کاهش کیفیت برانگیختگی آلت در هنگام رابطه جنسی است. این مشکل اختلال نعوظ Erectile Dysfunction نامیده می شود. عارضه شل شدن آلت و یا عدم نعوظ در تمام سنین امکان پذیر است اما هر چه سن بالاتر باشد احتمال این مشکل بیشتر می گردد.

آگاه باشید که اگر مشکل در سفت شدن آلت گه گاه و بدون تکرار منظم اتفاق می افتد احتمال شما مشکل ED ندارید و فقط خستگی های ذهنی جلوی نعوظ کامل را می گیرد. اما در صورتی که این مشکل مکرر اتفاق افتاد شما باید به یک متخصص اورولوژی (متخصص نعوظ مردان) مراجعه کنید.

علت اختلال نعوظ در مردان

در ادامه تمامی عواملی که بر کیفیت نعوظ مردان اثرگذار است را بیان کرده ایم:

1_ اختلالات روانی

مهم ترین دلایل عدم نعوظ در مردان (خصوصا در افراد جوان) اختلالات روانی می باشد. به طوریکه در بیش از ۷۰% موارد، اختلال روانی، علت نعوظ نداشتن است.

استرس های كاری و محیطی، خستگی، نداشتن حس خوب نسبت به شریک جنسی، اضطراب در آمیزش و همچنین افسردگی و نگرانی‌، درگیری‌ های احساسی خارج از رابطه خانوادگی همگی می‌توانند از دلایل روانی اختلال نعوظ باشند.

2_ مشکلات آناتومیک

 از علل دیگر می توان به مشکلات اناتومیک و اختلالات عصبی از جمله آسیب به عصب پودندال در جریان حوادث، تصادفات یا جراحی های لگنی اشاره کرد. هم چنین هر بیماری که بر مغز و اعصاب و یا نخاع اثر گذاشته باشد از جمله MS، دیابت و … می توانند باعث اختلال نعوظ شوند.

3_ اختلالات عروقی

از علل مهم دیگر می توان به اختلالات عروقی اشاره کرد که شایع ترین عامل آن  دیابت بوده که با توجه به شیوع دیابت موضوع مهمی می باشد. از عوامل موثر دیگر می توان به فشار خون بالای مزمن و طول کشیده اشاره کرد. از سوی دیگر فشار خون بالا می تواند به شل شدن آلت هنگام رابطه بینجامد.

مشکل نعوظ در جوانی

دلایل اختلال نعوظ از فردی به فرد دیگر متفاوت است. در حالی که بیماری های مرتبط با سن محدود به افراد مسن نیست، در مردان جوان کمتر شایع هستند. بنابراین، مردان جوان ممکن است به دلیل سبک زندگی یا عوامل احساسی مانند:

جراحی درمان اختلال نعوظ

4_ عمل جراحی

اعمال جراحی مثل پروستاتکتومی، ضربه و آسیب به شریان ها، آرترواسکلروز، فشار خون، چربی خون بالا، کاهش هورمون ها، دخانیات و مصرف سیگار (مخصوصا کسانی که بیش از ٢٠ نخ در روز سیگار می کشند) و مواد مخدر و …. نیز می توانند باعث این بیماری شوند.

5_ مصرف دارو

 بعضی داروها نیز میتوانند باعث از دست رفتن نعوظ شوند. از داروهای مسوول می توان به موارد زیر اشاره کرد : کتوکونازول (ضد قارچ)، آنتی سایکوتیک ها (داروهای ضد جنون در بیماران با اختلالات روانی )، بعضی دارو های ضد فشار خون، سایمتیدین، تیازید ها و …

هم چنین یکی از عوارض مهم و بعضا برگشت ناپذیر در ورزشکاران استفاده كننده از داروهای هورمونی اختلالات زناشویی و ناباروری می باشد.

6_ افزایش سن

افزایش سن نیز می تواند باعث این مشکل شود که به علت کاهش هورمون های جنسی و اختلال در گردش خون است به طوری که در سن بالای ۶۵ سال یک چهارم افراد این مشکل را دارند و سن مهمترین متغیر وابسته به توان جنسی است.

اگر فردی دچار این مشکل می باشد در درجه ی اول با توجه به اینکه ۷۰% موارد مشکل روانی می باشد بهتر است سعی در کنترل تکانه های محیطی و افزایش ارامش و اعتماد به نفس داشته باشد ، در صورتی که این روش موثر نباشد باید توسط پزشک متخصص اورولوژی معاینه ی کامل به ویژه در ناحیه تناسلی شود و آزمایشات عصبی،بررسی عروق آلت با سونوی رنگی (داپلر)، تست هورمونی ، قند خون ، چربی خون، و….انجام شود.

درمان اختلال نعوظ

ما در این روش ۲ نوع درمان اختصاصی و غیر اختصاصی داریم. در درمان های غیر اختصاصی از روان درمانی، هورمون درمانی، تغییر رژیم غذایی، تغییر شیوه زندگی و … استفاده می شود. توجه کنید که خود تغییر شیوه ی زندگی می تواند هم بار روانی را حل کند و هم بر مسائلی مثل درگیری عروق با تغییر رژیم اثر داشته باشد.

جالب است که بدانید  انجام طولانی مدت دوچرخه سواری و ورزش های اینگونه به علت آسیب های ریز مکرر به عروق ناحیه تناسلی می توانند باعث این مشکل شوند که در این موارد باید نوع و شدت ورزش را تغییر دهیم. هم چنین در افرادی که به علت مصرف دارو دچار مشکل شده اند دارو تغییر داده می شود. تقویت عضلات کف لگنی با ورزش نیز می تواند مفید باشد.

جراحی درمان اختلال نعوظ

از درمان های دیگر می توان به هورمون درمانی ( در اختلالات تیروئید ، آدرنال ، هیپوفیز و…)، و هم چنین استفاده از دارو های خوراکی و تزریقی اشاره کرد.

درمان دارویی اختلال نعوظ

بسیاری از مراجعین سوال می کنند که آیا قرص برای سفت کردن آلت هنگام رابطه جنسی وجود دارد؟ پاسخ مثبت است، قرص ها و درمان های دارویی مختلفی برای درمان اختلال نعوظ موقت وجود دارد. اما در مشکلات پیچیده تر، فرد باید علت اصلی عدم نعوظ را درمان کند.

  • آپومورفین ( زیر زبانی) که در ۱۲ دقیقه اثر می کند و تا ۲ ساعت هم می ماند.

  •  ترازودون که ضد افسردگی ملایم است.

  •  سیلدنافیل که خیلی سریع هم اثر می کند اما در افرادی که نیترات می خورند نباید مصرف شود. قابل توجه است که بیماران قلبی این دارو را با احتیاط استفاده کنند. هم چنین این دارو فقط در پاسخ به تحریک جنسی اثر می کند.

  •  می توان تزریق داخل مجرا انجام  داد که باید در شرایط ضد عفونی باشد. این درمان می تواند عوارضی مثل درد در محل تزریق یا نعوظ طول کشیده داشته باشد. در فردی كه بیماری کم خونی داسی شکل، اسکیزوفرنی، اختلال روانی شدید و یا بیماری سیستمیک شدید داشته باشد از این درمان استفاده نمی شود.

  •  دستگاه وکیوم: وسیله ای شامل یک سیلندر که با لوله به یک پمپ وصل می شود و باعث می شود خون در آلت جمع شود و در پایین یک حلقه دور آلت انداخته می شود. این روش در افراد مسن بیشتر استفاده می شود.

قرص برای درمان اختلال نعوظ مرد

این سه قرص می توانند یک ساعت پیش از رابطه جنسی مصرف شوند تا موجب سفتی آلت مرد و نگه داشتن نعوظ به مدت طولانی شوند.

  • سیلدنافیل سیترات (ویاگرا)
  • تادالافیل سیترات (CIALIS)
  • وردنافیل
  • ویزارسین

هر سه دارو عوارض مشابهی دارند:

  • سردرد
  • احتقان بینی
  • اختلال گوارشی
  • اختلال دید (دید آبی رنگ)
  • درد زانو

این دارو ها با نام های تجاری مثل ویاگرا، Blue Chew و غیره به فروش می رسند. سی تا 60 دقیقه پیش از رابطه جنسی قرص را با آب مصرف کنید. اگر تاثیر قرص و نعوظ بیش از 4 ساعت طول کشید، به پزشک مراجعه کنید.

❇ جراحی برای درمان اختلال نعوظ

 در افرادی که به درمان های قبلی پاسخ نداده اند از اعمال جراحی استفاده می شود مثل پروتزهای آلت ( malleable or semi rigid و inflatable ). پروتز می تواند عوارضی مثل عفونت و عوارض بعد جراحی و …. داشته باشد.

از جراحی های دیگر جراحی عروق است که بیشتر در افراد جوان غیر سیگاری و فاقد بیماری زمینه ای (دیابت) که بیشتر در اثر ضربه دچار اختلالات عروقی و اختلال در خونرسانی به آلت شده اند، استفاده می شود.

درمان اختلال نعوظ در طب سنتی

❇ درمان اختلال نعوظ در طب سنتی

در طب سنتی نیز برای درمان اختلال نعوظ از درمان های گیاهی استفاده می شود که کشورهایی مثل چین و آفریقا مدت طولانی است که از این روش ها استفاده می کنند. در پاسخ به سوال ” آیا شلی آلت با تغذیه درمان می شود؟ ” باید بگوییم که بسته به علت عدم نعوظ جواب می تواند مثبت و یا منفی باشد.

برحی از گیاهان اثرات مشابه با قرص برای درمان اختلال نعوظ مردان دارند و از جمله این گیاهان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جینسنگ: که از کرم آن نیز برای انزال زودرس استفاده می شود.

  • ال _ آرژنین: که با افزایش خونرسانی اثر می کند.

  • دی هیدرواندروسترون (DHEA): که بیشتر میل جنسی در زنان را افزایش می دهد و به اختلال نعوظ کمک می کند.

  • یوهیمبین (آلکالوئید زهرین که از گیاه آفریقایی به نام Corynanthe yohimbe گرفته می شود)

  •  جینکو: علف های هرز بز شاخی (epimedium)، ویاگرا گیاهی (با احتیاط استفاده شود)

توصیه پزشک

اختلال نعوظ به علت اختلال جنسی و آسیب روانی که به فرد و شریک جنسی وارد می کند مهم می باشد، اما زمانی به فردی می گوییم که این اختلال و بیماری دارد که این مشکل به طور متناوب برای وی ایجاد شود نه اینکه به دفعات کمی بوده و حل شود. باید توجه کنیم که این مشکل با بالا رفتن سن افزایش می یابد و سن بر این بیماری بسیار تاثیر می گذارد، پس در صورت بروز این مشکل با توجه به علل آن که در بالا توضیح داده شد به پزشک مراجعه کرده تا معاینه و درمان کامل برای شما صورت بگیرد.

 

دکتر شهریار ناطق متخصص و جراح مجاری ادراری

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

 

به اشتراک گذاری

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کند و طبق قوانین امکان تجویز دارو وجود ندارد.  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۲۰ دی ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 326 مشاهده پرسش
    سلام ، وقت بخیر.
    بنده ۳۳ساله می باشم و حدود ۲سال است که ازدواج کرده ام...
    از طرفی حدود ۱۲سال می باشد که دچار دیسک شدید کمری هستم به نحوی که برخی دکترها تاکید به عمل جراحی داشتند و برخی دیگر میگفتند که در صورت امکان تحمل کردن ، عمل نکنم که بنده هم عمل جراحی نکردم.
    در اوایل ازدواج دچار زود انزالی بودم که برای رفع گاها از قرص های سیلدنافیل استفاده می کردم و مشکلی در نعوظ اولیه نداشتم که به دلیل شغل پر استرس و حجم و ساعت بالای کار ، به مرور دچار مشکلات نعوظ شدم که برای رفع آن به دور از چشمان همسرم (به دلیل حفظ غرور و آبروی خودم) از قرص های اریکتو۱۰۰ (هر بار یک نصفه قرص) استفاده میکردم و مشکل نعوظم حل میشد ، ولی متاسفانه دیروز ۱۱دی۱۴۰۱ که طبق معمول این قرص را مصرف کردم ، بازهم نعوظ مناسب انجام نشد و باعث ناراحتی شدید و ترس بنده شد ، از محضر جنابعالی تقاضای راهنمایی و کمک دارم‌‌‌‌‌..
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق سه شنبه ۲۰ دی ۱( 1 سال پیش)
      سلام لطفا به مطب مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۰ دی ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    سلام.روز خوش.واکسن گارداسیل رو کجا میتونم تهیه کنم و اینکه شما موجود دارید؟
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق سه شنبه ۲۰ دی ۱( 1 سال پیش)
      سلام داروخانه های خاص بصورت محدود عرضه میکنند
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۴ دی ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    سلام
    من برای بار اول نعوظ دارم ، ولی بلافاصله که میخام دوباره شروع به رابط کنم ، هرکاری میکنم نعوظ پیدا نمیکنم
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق شنبه ۲۴ دی ۱( 1 سال پیش)
      سلام این مساله که شما توانایی ۲ بار نعوظ پشت سر هم را ندارید کاملا طبیعی است
  • تصویر کاربر مجید جمعه ۳۰ دی ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 267 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر من۶۱ سالم هست دیابت دارم و چربی خون ۲۲۰ بوده قرص زیپنت و دیابزیت مصرف میکنم و پرهیز غذایی برای چربی خون گه گاهی سیگار میکشم مثلا روزی ۳ عدد یکی دو سال هست نعوظم ضعیف شده ولی یک وقتها هم خیلی عالی بوده بخطر همین دنبال درمان نبودم گاهی هم از ویگرا استفاده میکنم ولی اخیرا بعد از سفت شدن موقع شروع سکس شل میشود و کاهی بندرت خوب است لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق جمعه ۳۰ دی ۱( 1 سال پیش)
      سلام به مطب مراجعه کنید
  • تصویر کاربر ابی دوشنبه ۲۸ آذر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    سلام،همسر بنده مدت یک ماه هنگام نزدیکی حالت نعوظدارد اما موفق به دفع منی نمیشود وحالت نعوظازبین میرود ،،4بار هم تکرار شده سن 54سال دارد ایا باید به پزشک مراجعه کند وعلت چیست //با تشکد
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق دوشنبه ۲۸ آذر ۱( 1 سال پیش)
      سلام لطفا به پزشک مراجعه کنید
  • تصویر کاربر پارسا دوشنبه ۲۸ آذر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    با سلام فردا ۳۵ساله هستم که حدود دوسال فشار خون دارم و از قرص لوزاتان ۲۵ روزی یه عدد استفاده میکنم حدودا شش ماه هست که به سختی رابطه جنسی دارم علت هم بلند نشدن آلت تناسلی هست لطفا راهنمایی بکنید مچکرم
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق دوشنبه ۲۸ آذر ۱( 1 سال پیش)
      سلام به علت داروی لوزارتان است به پزشک مراجعه کنید
  • تصویر کاربر مطهره دوشنبه ۲۸ آذر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    سلام
    همسرم با دیدن صورت و بوسه زدن تحریک میشه و حالت نعوظ پیدا می کنه ولی وقتی با تیرگی واژن روبه رو میشه حالت نعوظ از بین میره و اصلا دخول و ارضا انجام نمیشه
    ممنون میشم برای درمان این مشکل راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق دوشنبه ۲۸ آذر ۱( 1 سال پیش)
      سلام لیزر واژن انجام دهید
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۷ آذر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من متاهلم تو طول یک هفته ۲بار رابطه داشتم هر دوبار مشکل نعوظ کامل داشتم هنگام رابطه آلتم ناخداگاه به حالت عادی بر میگرده.ممنون میشم کمک کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق پنجشنبه ۱۷ آذر ۱( 1 سال پیش)
      سلام بیشتر به علت تنش‌های محیطی است به پزشک مراجعه کنید و بطور موقت دارو مصرف کنید
  • تصویر کاربر خالد پنجشنبه ۱۷ آذر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    من. در هنگام نزدیکی ،عدم نعوظ آلت دارم. عدم پایداری آلت ،چه کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق پنجشنبه ۱۷ آذر ۱( 1 سال پیش)
      سلام به پزشک مراجعه کنید و دارو مصرف کنید
  • تصویر کاربر مجید پنجشنبه ۱۷ آذر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 207 مشاهده پرسش
    الان مدت یک سال هست آلتم نعوظ ندارد حتی هنگام رابطه سیلدنافیل هم استفاده میکنم اما باز هم نعوظ ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق پنجشنبه ۱۷ آذر ۱( 1 سال پیش)
      سلام لطفا به مطب مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر