علل بروز اختلال نعوظ و روش های درمان آن

آخرین بروزرسانی: 4 اسفند 1402

در این مقاله می خوانید
نعوظ چیست؟ به زبان عامیانه به راست شدن یا سیخ شدن آلت تناسلی در مردان و یا برانگیخته شدن کلیتوریس در زنان نعوظ میگویند. اختلال نعوظ نوعی ناکارآمدی جنسی در مردان است که در آن آلت قادر نیست به حالت نعوظ برسد یا در این حالت باقی بماند. این مشکل باعث عدم رضایت جنسی شده و آزار روانی برای فرد و شریک جنسی او به وجود می آورد.

علت زود شل شدن نعوظ

  • مشکلات روحی و استرس
  • برخی مشکلات جسمی 
  • بیماری های عروقی 
  • عوارض جراحی 
  • عوارض برخی داروها
  • افزایش سن 
در ادامه تمام موارد را با جزییات شرح داده ایم…
 

یکی از بزرگ ترین دغدغه های مردان فعال از لحاظ جنسی از دست دادن نعوظ یا کاهش کیفیت برانگیختگی آلت در هنگام رابطه جنسی است. این مشکل اختلال نعوظ Erectile Dysfunction نامیده می شود. عارضه شل شدن آلت و یا عدم نعوظ در تمام سنین امکان پذیر است اما هر چه سن بالاتر باشد احتمال این مشکل بیشتر می گردد.

آگاه باشید که اگر مشکل در سفت شدن آلت گه گاه و بدون تکرار منظم اتفاق می افتد احتمال شما مشکل ED ندارید و فقط خستگی های ذهنی جلوی نعوظ کامل را می گیرد. اما در صورتی که این مشکل مکرر اتفاق افتاد شما باید به یک متخصص اورولوژی (متخصص نعوظ مردان) مراجعه کنید.

علت اختلال نعوظ در مردان

در ادامه تمامی عواملی که بر کیفیت نعوظ مردان اثرگذار است را بیان کرده ایم:

1_ اختلالات روانی

مهم ترین دلایل عدم نعوظ در مردان (خصوصا در افراد جوان) اختلالات روانی می باشد. به طوریکه در بیش از ۷۰% موارد، اختلال روانی، علت نعوظ نداشتن است.

استرس های كاری و محیطی، خستگی، نداشتن حس خوب نسبت به شریک جنسی، اضطراب در آمیزش و همچنین افسردگی و نگرانی‌، درگیری‌ های احساسی خارج از رابطه خانوادگی همگی می‌توانند از دلایل روانی اختلال نعوظ باشند.

2_ مشکلات آناتومیک

 از علل دیگر می توان به مشکلات اناتومیک و اختلالات عصبی از جمله آسیب به عصب پودندال در جریان حوادث، تصادفات یا جراحی های لگنی اشاره کرد. هم چنین هر بیماری که بر مغز و اعصاب و یا نخاع اثر گذاشته باشد از جمله MS، دیابت و … می توانند باعث اختلال نعوظ شوند.

3_ اختلالات عروقی

از علل مهم دیگر می توان به اختلالات عروقی اشاره کرد که شایع ترین عامل آن  دیابت بوده که با توجه به شیوع دیابت موضوع مهمی می باشد. از عوامل موثر دیگر می توان به فشار خون بالای مزمن و طول کشیده اشاره کرد. از سوی دیگر فشار خون بالا می تواند به شل شدن آلت هنگام رابطه بینجامد.

مشکل نعوظ در جوانی

دلایل اختلال نعوظ از فردی به فرد دیگر متفاوت است. در حالی که بیماری های مرتبط با سن محدود به افراد مسن نیست، در مردان جوان کمتر شایع هستند. بنابراین، مردان جوان ممکن است به دلیل سبک زندگی یا عوامل احساسی مانند:

جراحی درمان اختلال نعوظ

4_ عمل جراحی

اعمال جراحی مثل پروستاتکتومی، ضربه و آسیب به شریان ها، آرترواسکلروز، فشار خون، چربی خون بالا، کاهش هورمون ها، دخانیات و مصرف سیگار (مخصوصا کسانی که بیش از ٢٠ نخ در روز سیگار می کشند) و مواد مخدر و …. نیز می توانند باعث این بیماری شوند.

5_ مصرف دارو

 بعضی داروها نیز میتوانند باعث از دست رفتن نعوظ شوند. از داروهای مسوول می توان به موارد زیر اشاره کرد : کتوکونازول (ضد قارچ)، آنتی سایکوتیک ها (داروهای ضد جنون در بیماران با اختلالات روانی )، بعضی دارو های ضد فشار خون، سایمتیدین، تیازید ها و …

هم چنین یکی از عوارض مهم و بعضا برگشت ناپذیر در ورزشکاران استفاده كننده از داروهای هورمونی اختلالات زناشویی و ناباروری می باشد.

6_ افزایش سن

افزایش سن نیز می تواند باعث این مشکل شود که به علت کاهش هورمون های جنسی و اختلال در گردش خون است به طوری که در سن بالای ۶۵ سال یک چهارم افراد این مشکل را دارند و سن مهمترین متغیر وابسته به توان جنسی است.

اگر فردی دچار این مشکل می باشد در درجه ی اول با توجه به اینکه ۷۰% موارد مشکل روانی می باشد بهتر است سعی در کنترل تکانه های محیطی و افزایش ارامش و اعتماد به نفس داشته باشد ، در صورتی که این روش موثر نباشد باید توسط پزشک متخصص اورولوژی معاینه ی کامل به ویژه در ناحیه تناسلی شود و آزمایشات عصبی،بررسی عروق آلت با سونوی رنگی (داپلر)، تست هورمونی ، قند خون ، چربی خون، و….انجام شود.

درمان اختلال نعوظ

ما در این روش ۲ نوع درمان اختصاصی و غیر اختصاصی داریم. در درمان های غیر اختصاصی از روان درمانی، هورمون درمانی، تغییر رژیم غذایی، تغییر شیوه زندگی و … استفاده می شود. توجه کنید که خود تغییر شیوه ی زندگی می تواند هم بار روانی را حل کند و هم بر مسائلی مثل درگیری عروق با تغییر رژیم اثر داشته باشد.

جالب است که بدانید  انجام طولانی مدت دوچرخه سواری و ورزش های اینگونه به علت آسیب های ریز مکرر به عروق ناحیه تناسلی می توانند باعث این مشکل شوند که در این موارد باید نوع و شدت ورزش را تغییر دهیم. هم چنین در افرادی که به علت مصرف دارو دچار مشکل شده اند دارو تغییر داده می شود. تقویت عضلات کف لگنی با ورزش نیز می تواند مفید باشد.

جراحی درمان اختلال نعوظ

از درمان های دیگر می توان به هورمون درمانی ( در اختلالات تیروئید ، آدرنال ، هیپوفیز و…)، و هم چنین استفاده از دارو های خوراکی و تزریقی اشاره کرد.

درمان دارویی اختلال نعوظ

بسیاری از مراجعین سوال می کنند که آیا قرص برای سفت کردن آلت هنگام رابطه جنسی وجود دارد؟ پاسخ مثبت است، قرص ها و درمان های دارویی مختلفی برای درمان اختلال نعوظ موقت وجود دارد. اما در مشکلات پیچیده تر، فرد باید علت اصلی عدم نعوظ را درمان کند.

  • آپومورفین ( زیر زبانی) که در ۱۲ دقیقه اثر می کند و تا ۲ ساعت هم می ماند.

  •  ترازودون که ضد افسردگی ملایم است.

  •  سیلدنافیل که خیلی سریع هم اثر می کند اما در افرادی که نیترات می خورند نباید مصرف شود. قابل توجه است که بیماران قلبی این دارو را با احتیاط استفاده کنند. هم چنین این دارو فقط در پاسخ به تحریک جنسی اثر می کند.

  •  می توان تزریق داخل مجرا انجام  داد که باید در شرایط ضد عفونی باشد. این درمان می تواند عوارضی مثل درد در محل تزریق یا نعوظ طول کشیده داشته باشد. در فردی كه بیماری کم خونی داسی شکل، اسکیزوفرنی، اختلال روانی شدید و یا بیماری سیستمیک شدید داشته باشد از این درمان استفاده نمی شود.

  •  دستگاه وکیوم: وسیله ای شامل یک سیلندر که با لوله به یک پمپ وصل می شود و باعث می شود خون در آلت جمع شود و در پایین یک حلقه دور آلت انداخته می شود. این روش در افراد مسن بیشتر استفاده می شود.

قرص برای درمان اختلال نعوظ مرد

این سه قرص می توانند یک ساعت پیش از رابطه جنسی مصرف شوند تا موجب سفتی آلت مرد و نگه داشتن نعوظ به مدت طولانی شوند.

  • سیلدنافیل سیترات (ویاگرا)
  • تادالافیل سیترات (CIALIS)
  • وردنافیل
  • ویزارسین

هر سه دارو عوارض مشابهی دارند:

  • سردرد
  • احتقان بینی
  • اختلال گوارشی
  • اختلال دید (دید آبی رنگ)
  • درد زانو

این دارو ها با نام های تجاری مثل ویاگرا، Blue Chew و غیره به فروش می رسند. سی تا 60 دقیقه پیش از رابطه جنسی قرص را با آب مصرف کنید. اگر تاثیر قرص و نعوظ بیش از 4 ساعت طول کشید، به پزشک مراجعه کنید.

❇ جراحی برای درمان اختلال نعوظ

 در افرادی که به درمان های قبلی پاسخ نداده اند از اعمال جراحی استفاده می شود مثل پروتزهای آلت ( malleable or semi rigid و inflatable ). پروتز می تواند عوارضی مثل عفونت و عوارض بعد جراحی و …. داشته باشد.

از جراحی های دیگر جراحی عروق است که بیشتر در افراد جوان غیر سیگاری و فاقد بیماری زمینه ای (دیابت) که بیشتر در اثر ضربه دچار اختلالات عروقی و اختلال در خونرسانی به آلت شده اند، استفاده می شود.

درمان اختلال نعوظ در طب سنتی

❇ درمان اختلال نعوظ در طب سنتی

در طب سنتی نیز برای درمان اختلال نعوظ از درمان های گیاهی استفاده می شود که کشورهایی مثل چین و آفریقا مدت طولانی است که از این روش ها استفاده می کنند. در پاسخ به سوال ” آیا شلی آلت با تغذیه درمان می شود؟ ” باید بگوییم که بسته به علت عدم نعوظ جواب می تواند مثبت و یا منفی باشد.

برحی از گیاهان اثرات مشابه با قرص برای درمان اختلال نعوظ مردان دارند و از جمله این گیاهان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جینسنگ: که از کرم آن نیز برای انزال زودرس استفاده می شود.

  • ال _ آرژنین: که با افزایش خونرسانی اثر می کند.

  • دی هیدرواندروسترون (DHEA): که بیشتر میل جنسی در زنان را افزایش می دهد و به اختلال نعوظ کمک می کند.

  • یوهیمبین (آلکالوئید زهرین که از گیاه آفریقایی به نام Corynanthe yohimbe گرفته می شود)

  •  جینکو: علف های هرز بز شاخی (epimedium)، ویاگرا گیاهی (با احتیاط استفاده شود)

توصیه پزشک

اختلال نعوظ به علت اختلال جنسی و آسیب روانی که به فرد و شریک جنسی وارد می کند مهم می باشد، اما زمانی به فردی می گوییم که این اختلال و بیماری دارد که این مشکل به طور متناوب برای وی ایجاد شود نه اینکه به دفعات کمی بوده و حل شود. باید توجه کنیم که این مشکل با بالا رفتن سن افزایش می یابد و سن بر این بیماری بسیار تاثیر می گذارد، پس در صورت بروز این مشکل با توجه به علل آن که در بالا توضیح داده شد به پزشک مراجعه کرده تا معاینه و درمان کامل برای شما صورت بگیرد.

 

دکتر شهریار ناطق متخصص و جراح مجاری ادراری

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

 

به اشتراک گذاری

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کند و طبق قوانین امکان تجویز دارو وجود ندارد.  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر میلاد جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    باسلام من ۳۳ سال سن دارم و چند وقتی هست دچار استرس و اظطراب شدم دکتر به من آلپرازولام و ایمیپیرامین دادن امروز متوجه شدم ۲ روزی هست نعوظ ندارم آیا مشکل از قرصهای تجویزی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش)
      سلام،بله
  • تصویر کاربر پدرا جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 615 مشاهده پرسش
    سلام. آقای دکتر من نامزدم آلت تناسلی ش کوچیکه 7 سانت ومشکل شق شدن داره آیا مشکلی برای بچه دار شدن دار آینده رو نداره.؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش)
      سلام،اگر بتواند دخول و رابطه زناشویی انجام دهد مشکلی نیست
  • تصویر کاربر امین سه شنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر بنده یک فرد ۳۲ساله هستم که دیشب قرار بود با همسرم برای بچه دار شدن نزدیکی داشته باشم ولی متاسفانه دچار نعوظ شدم والت تناسلی ام اصلا هیچ حسی نداره وسفت نمیشود
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق سه شنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
      سلام،چون شما الزام به نزدیکی برای بچه دار شدن داشتید بدن از هر چیزی که برایش الزام اور باشد گریزان است
      تین عدم نعوظ شما منشا روانی داشته است
      سعی کنید ریلکس باشید و استرس نداشته باشید
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 865 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.من35سالمه و مشکل شدید دیر انزالی و اختلال نغوظ در موقع نزدیکی دارم .به طوری که مدت نزدیکی طول میکشه و انزال ندارم.این موضوع در روابط من و همسرم دچار مشکلات کرده و باعث اختلافات شدید شدم...لطفا در این مورد به من کمک کنید.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق سه شنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
      سلام،با مصرف داروهای تحریک کننده و طولانی کردت زمان معاشقه فبل دخول خود را درمان کنید
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.خسته نباشید.آقای دکتر من ۳۶ سالمه حدودا نزدیک به ۴ سال هستش که قرصهای ضدافسردگی مثل فلوکستین و دلوکستین و سرترالین و... مصرف نمودم در این چند وقت اخیر آرام آرام دچار بی میلی جنسی و مشکل نعوظ و مقداری هم انزال زودرس شدم البته مشکلات خانوادگی هم با همسرم داشتم که ی جور سردی بینمون ایجاد شده بود.داروها رو کم کم قطع کردم و یک ماهی هستش کلا قطع کردم.برای مشکل جنسی هم پیش دکتر رفتم تادالافیل و ویتامین e و چند تا تقویتی تجویز کرده در دوران مصرف این داروها مشکلات جنسیم خیلی کمتر شده هرچند که کاهش اعتماد بنفس و استرس عدم توانایی در من هنوز وجود داره .سوالم اینه که آیا اگه مشکلات جنسی من از داروهای افسردگی بوده با قطع کردشون مشکلات جنسی من هم رفته رفته برطرف میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
      سلام،بله
  • تصویر کاربر Maisam چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    سلام من 38سال سن دارم مدت دوسه سالی است که دیابت نوع 2 دارم اما یکسالی هست که به اختلال نعوظ دچار شدم علی رغم اینکه قندم را کنترل میکنم اما مشکل اختلال همچنان با پرجاست آیا راه درمانی وجوددارد آیا مربوط به دیابت میباشد آیا اصلا درمان پذیر هست.؟
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
      سلام،قطعا مربوط به دیابت است راه حل دارد اما انهم به شدت بستگی به کنترل قند خون در شما دارد
  • تصویر کاربر Ms سه شنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر من حدودا دو سال نیم پیش تبخال گرفتم پیش چنتا دکتر هم رفتم و چند مدل قرص دادن که اخریش ویرابکس بوده ولی تو این مدت تکرار عود کم نشده مثلا خیلی اتفاق افتاده که در طی 1ماه دوبار عود کرده و این موضوع تکرار پی در پی خیلی نگرانم کرده ، میخواستم بدونم باید چیکار کنم و چه دارویی جز ویرابکس هستش که زمان تکرار رو عقب بندازه ، و اینکه یه مدت 3ماهه هروز یه عدد ویرابکس مصرف میکردم تو این مدت خبری از عود نبود ولی قطع که کردم بعد چنروز عود کرد ، ایا مصرف طولانی مدت ویرابکس مشکلی داره ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق سه شنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
      سلام،لطفا کلیپ مربوط به تبخال تناسلی را در اینستا بنده مشاهده کنید(drnategh)و‌جهت درمان به مطب مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 570 مشاهده پرسش
    سلام. من 26 سال دارم و دچار یک بی میلی شدید جنسی و البته اختلال نعوظ شدم،
    به نظر شما قرص ال آرژنین به من کمک می کنه؟
    لطفا منو راهنمایی کنیم..
    باتشکر
    1. تصویر کاربر محمد شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 4 سال پیش)
      چرا جواب سوال منو نمیدید؟
    2. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق یکشنبه ۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
      سلام،خیر
      لطفا جهت درمان به مطب مراجعه کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 1171 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر. من 40 سال سن دارم و تقریبا از 20 سالگی دچار اعتیاد شدم. الان 2 ساله که مواد رو کنار گذاشتم اما متاسفانه بجای اون روزی 1/3 قرص B2 میخورم. تو این مدت عدم نعوظ (گاهی به مقدار کمی نعوظ دارم ولی سریع تمام میشه) و زودانزالی شدید دارم بطوریکه بیشتر وقت ها موفق به ارتباط نزدیکی با همسرم نمیشم و باعث ناراحتی شدید خودم و همسرم میشه. چون یکم خجالتی هستم دکتر نرفتم چند وقته بجاش از قرص های تحریک جنسی از تو بازار آزاد گرفتم استفاده کردم. بعضی هاشون خوب بوده و راضی بودم ولی بعضا هم حالم رو بد کرده.بطوریکه روز بعد از استفاده سردرد شدید و بی حالی مفرط داشتم. ممنون میشم راهنمایی کنید؟ سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق یکشنبه ۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
      سلام،تمامی مشکلات شما ناشی از مصرف مواد مخدر میباشد
      مساله شما قابل حل هست به شرط اینکه حتما تحت نظر پزشک دارو مصرف کنید تا کم کم عوارض داروهای قبلی از بدن شما خارج شود
  • تصویر کاربر صدیق سه شنبه ۱۳ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 638 مشاهده پرسش
    اینجانب ۷۲ ساله و عمل قلب باز در تاریخ ۱۳۸۹ انجام داده ام البته مبتلا به کبد چرب هستم و در حال درمان می باشم و به مدت ۴ سال قرص سیتالوپرام جهت رفع افسرگی استفاده کرده ام و در زمان مصرف آن دارو دچار هیچ اختلال نعوظی نبودم و بعد از رفع افسرگیم دچار بزرگی پروستات شدم و خوشبختانه ان را هم با کمک دارو درمان کردم اما متاسفانه هم اکنون مبتلا به اختلال نعوظ گشتم لطفا اینجانب را جهت رهایی از این اختلال راهنمایی فرمایید .
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق سه شنبه ۱۳ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام،اختلال نعوظ شما در زمینه قلبی و عدم پمپاژ مناسب خون به عروق الت است
      لطفا جهت درمان به مطب مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر