متخصص کلیه و فشار خون در تهران

آخرین بروزرسانی: 16 اردیبهشت 1402

در این مقاله می خوانید

متخصص کلیه و فشار خون تخصصی از پزشکی است که بر روی درمان بیماری های کلیوی تمرکز دارد. انسان در بدن خود دارای دو کلیه است که در زیر دنده ها و دو سمت ستون فقرات قرار دارند. کلیه ها چندین وظیفه حیاتی را بر عهده دارند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

# دفع مواد زائد و آب اضافی از خون

# حفظ تعادل الکترولیتی بدن

# رهایش چندین هورمون با عملکرد هایی همچون تنظیم فشار خون

دکتر متخصص کلیه و فشار خون کیست؟

متخصص کلیه و فشار خون پزشکی است که در درمان بیماری های کلیوی تخصص دارد. متخصصان کلیه علاوه بر تخصص در بیماری های کلیوی، از نحوه تاثیر گذاری آن ها بر دیگر اندام های بدن نیز اطلاعات بسیار زیادی دارند.

با اینکه پزشک عمومی می تواند از بروز مراحل اولیه بیماری های کلیوی پیشگیری کرده یا آن ها را درمان کند اما برای تشخیص و درمان بیماری های کلیوی پیچیده تر به متخصص کلیه و فشار خون باید مراجعه کنید.

دکتر متخصص کلیه

توصیه های دکتر ناطق در ارتباط با فشار خون

متخصص کلیه و فشار خون چه بیماری هایی را درمان می کند؟

دکتر متخصص کلیه و فشار خون، بیماری های زیر را تشخیص داده و درمان می کند:

⛔ وجود خون یا پروتئین در ادرار

⛔ بیماری مزمن کلیوی

⛔ سنگ های کلیوی: متخصصان مثانه و مجاری ادرار نیز قادر به درمان این بیماری هستند.

⛔ عفونت های کلیوی

⛔ تورم کلیه در اثر گلومرونفریت یا نفریت بینابینی

⛔ سرطان کلیه

⛔ فشار خون کلیوی

⛔ بیماری کلیه پلی کیستیک

⛔ سندرم همولیتیک اورمیک

⛔ تنگی شریان کلیوی

⛔ سندرم نفروتیک

⛔ بیماری کلیوی مرحله آخر

⛔ نارسایی حاد یا مزمن کلیوی

از کجا بدانیم به سرطان کلیه مبتلا شده ایم؟

تشخیص بیماری توسط متخصص کلیه

متخصص کلیه و فشار خون ممکن است در هنگام مراجعه بیمار، علاوه بر معاینه بالینی و شنیدن صحبت های بیمار، برخی آزمایش ها را نیز جهت بررسی دقیق تر، تجویز می کند. این آزمایش ها معولا از طریق خون و یا ادرار است.

آزمایش کراتینین

 ◼ میزان فیلتراسیون گلومرولی (GFR)

این آزمایش عملکرد کلیه ها در تصفیه خون را اندازه گیری می کند. عدد بیانگر میزان فیلتراسیون گلومرولی در بیماری های کلیوی کاهش می یابد.

کراتینین سرم

کراتینین یک ماده زائد است که در افراد مبتلا به اختلال عملکرد کلیه، میزان آن از حد طبیعی بیشتر می شود.

نیتروژن اوره خون (BUN)

همانند آنچه در کراتینین گفته شد، وجود مقادیر بالای این ماده زائد نیز علامت اختلال در عملکرد کلیه است.

 آزمایش ادرار

 در این آزمایش، نمونه ادرار از نظر اسیدیته (pH)، وجود مقادیر غیر طبیعی خون، قند، پروتئین و باکتری بررسی می شود.

نسبت آلبومین به کراتینین (ACR)

این آزمایش مقدار پروتئین آلبومین را در ادرار اندازه گیری می کند. وجود آلبومین در ادرار، نشانه اختلال در عملکرد کلیه است.

جمع آوری ادرار 24 ساعته

در این روش با استفاده از یک محفظه مخصوص، ادرار فرد در یک بازه 24 ساعته جمع آوری می شود. متخصصان می توانند بر روی این نمونه ادرار آزمایش های بیشتری انجام دهند.

تصفیه کراتینین (Clearance)

در این آزمایش مقدار کراتینین در یک نمونه ی خون و نیز نمونه ادرار 24 ساعته اندازه گیری می شود تا مقدار کراتینین خارج شده از خون که وارد ادرار شده، بررسی گردد

علاوه بر بررسی و تفسیر نتایج تست های آزمایشگاهی، ممکن است اقدامات زیر نیز ضروری باشند:

✅ تصویر برداری از کلیه همچون: سونوگرافی، سی تی اسکن یا تصویر برداری اشعه ایکس

✅ دیالیز از جمله جایگذاری کاتتر آن

✅ نمونه برداری از کلیه (بیوپسی)

✅ پیوند کلیه

پیوند کلیه

در چه مواردی به دکتر کلیه مراجعه کنیم؟

متخصص کلیه در زمینه ی بیماری های زیر نیز مهارت و دانش بالایی دارد:

1- اختلالات عروقی گلومرولی

این موارد اختلالاتی هستند که در گلومرول ها یا دسته های عروق خونی در کلیه ها به وجود می آیند. متخصصان کلیه درباره روش های درمانی کمک به آهسته کردن پیشرفت این بیماری ها و حفظ هر چه بیشتر کلیه ها آموزش های لازم را فرا گرفته اند.

2- دیالیز

هنگامی که کلیه ها از کار افتاده باشند، خون طی فرایندی به نام دیالیز تصفیه می شود. پزشکان متخصص درباره همودیالیز و دیالیز صفاقی آموزش می بینند تا بتوانند درمانی را تجویز کنند که مناسب سلامت و سبک زندگی بیمار باشد.

3- فشار خون بالا

هایپرتانسیون نام دیگر فشار خون بالاست. این بیماری دومین عامل اصلی ابتلا به مراحل انتهایی بیماری کلیوی در ایالات متحده آمریکا می باشد. هنگامی که کلیه ها مقادیر زیادی از ماده ای به نام رنین را ترشح کنند، فشار خون افزایش می یابد. متخصصان کلیه درباره انواع دارو های کاهنده فشار خون و دیگر روش های کاهش فشار خون بالا همچون رژیم غذایی و ورزش آموزش می بینند.

4- پیوند کلیه

پیوند کلیه به دریافت یک کلیه از فردی دیگر برای جایگزینی کلیه آسیب دیده، گفته می شود. پزشک متخصص کلیه و فشار خون درباره تمامی جنبه های پیوند کلیه آموزش دیده تا بتواند در یادگیری و آمادگی برای این فرایند به بیماران خود کمک کند.

5- اختلالات توبولار کلیه

این اختلالات، توبول های کلیه ها و بافت های اطراف آن ها را تحت تاثیر قرار می دهند. توبول ها مایعی را از کلیه ها جمع آوری می کنند که تصفیه شده و در نهایت به ادرار تبدیل می شود. متخصصان کلیه درباره علائم این اختلالات و نحوه درمان آن ها آموزش می بینند.

6- متابولیسم مواد معدنی

اختلالات متابولیسم مواد معدنی هنگامی بروز می دهند که مقادیری غیر طبیعی از مواد معدنی در خون یافت شود. متخصصان کلیه درباره تصحیح یا مدیریت این اختلالات آموزش می بینند تا اطمینان یابند که بیماران از مقادیر لازم مواد معدنی برای رشد سالم و حفظ عملکرد اندام های خود بهره مند می باشند.

7- مدیریت نارسایی حاد کلیوی

نارسایی حاد کلیوی هنگامی رخ می دهد که کلیه ها به طور ناگهانی از فعالیت بمانند. گاهی اوقات کلیه ها می توانند از این نارسایی بهبود یابند. متخصصان کلیه درباره درمان تمامی شرایط قابل بازگشت نارسایی حاد کلیوی آموزش می بینند. از جمله این شرایط می توان ابتلا به عفونت ها، سنگ های کلیوی و از دست دادن مقادیر زیاد خون را نام برد.

در مورد سنگ های کلیه چه می دانید؟

8- مدیریت نارسایی مزمن کلیوی

نارسایی مزمن کلیوی هنگامی رخ می دهد که فعالیت کلیه ها در طول یک بازه زمانی به آرامی متوقف شود. این نارسایی 5 مرحله دارد که آخرین آن بیماری کلیوی مرحله آخر (ESRD) نام دارد. متخصصان کلیه درباره هر 5 مرحله بیماری کلیوی و نحوه مدیریت آن ها آموزش می بینند تا بتوانند روند بیماری را آهسته کرده و بیماران خود را تا حد ممکن سالم نگه دارند.

9- تغذیه

تغذیه نقش بزرگی در آهسته کردن روند بیماری کلیوی و زندگی با نارسایی کلیوی ایفا می کند. متخصصان کلیه درباره باید ها و نباید های تغذیه ای بیماران کلیوی آموزش می بینند تا بتوانند مواد مغذی لازم برای بیماران خود را تجویز کنند.

به اشتراک گذاری

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کند و طبق قوانین امکان تجویز دارو وجود ندارد.  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱۶ اردیبهشت ۲( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 108 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    وقت بخیر
    خسته نباشید
    من ۲۱ سالمه، شش ماه قبل متوجه یه توده کوچک(گرد یا دایره‌ای شکل نیست مثل یه خطه و سفت هم نیست) کمی پایین تر از ختنه گاه در زیر آلتم شدم که زیر پوست قرار گرفته،مثل رگ حس میشه و به شکل خطی در عرض آلتم قرار گرفته، زیر انگشت حرکت میکنه.البته بعضی از رگ های سطحی زیر آلتم از ۴ سال قبل بیرون زدن که البته اونا زیر دست حرکت نمیکنن.ممکنه نشانه سرطان باشه؟! البته این رو هم بگم خدمتتون، کلا از لحاظ ژنتیکی مشکل عروق، بخصوص واریس داریم،مادر و مادربزرگم دارن و خودم هم تو همین سن دارم میگیرم.
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق شنبه ۱۶ اردیبهشت ۲( 11 ماه پیش)
      سلام بسیار بعید است
  • تصویر کاربر aa سه شنبه ۱۲ اردیبهشت ۲( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 131 مشاهده پرسش
    با سلام من احساس می کنم بالاتنه کوچکی نسبت به پایین تنه دارم به طوری که پایین تنه من خیلی بزرگه من یه مدت کوتاهی آسم کودکان داشتم و در کرونا به مدت یه سال از خانه بیرون نرفتم البته ورزش می کردم در خانه ولی نه زیاد به نظر شما من هیپوگاندیسم دارم و پیش چه دکتری باید برم
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق سه شنبه ۱۲ اردیبهشت ۲( 11 ماه پیش)
      سلام بنده در عکسهای ارسالی همچین چیزی نمیبینم میتوانید به دکتر غدد مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمدی جمعه ۱ اردیبهشت ۲( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    توجه به اینکه 5 ماه رابطه نداشتم و در حال حاضر با سلام63 سال سن دارم و به مرور زمان نیز نعوظ انجام نمی شود و به علت خجالت کشیدن موضوع را در میان نگذاشتم بیماری دیابت نوع 2 که مصرف داروی متفورمین 500 روزی 3 عدد و دیابزید 60 ناشتا و قرص روزا اکسین 20 هرشب استفاده می کنم لطفا برای درمان زود انزالی و عدم نعوظ و شلی آلت راهنمایی فرمایید. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق جمعه ۱ اردیبهشت ۲( 11 ماه پیش)
      سلام لطفا به مطب مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۸ اسفند ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 136 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید اقای دکتر بنده ۲۹ سالمه بعضی اوقات هنگام نزدیکی عدم نعوظ دارم.لطفا راهنمایی کنید ایا با دارو درمان میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق پنجشنبه ۱۸ اسفند ۱( 1 سال پیش)
      سلام بله
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 659 مشاهده پرسش
    عمل هیدروسل انجام دادم الان شب ها سردرد و سرگیجه دارم و طرف سمت التم ورم داره چه کاری انجام بدم
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 2 سال پیش)
      سلام با جراح خود مشورت کنید
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۶ خرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 875 مشاهده پرسش
    دو دوز قبلی واکسن خارجی گارداسیل زدم
    دوز سوم خارجی پیدا نمیشه
    ایرانی تزریق کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق یکشنبه ۱۶ خرداد ۰( 2 سال پیش)
      سلام بله
  • تصویر کاربر اصغری شنبه ۱۵ خرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام من خانمی ۴۰ ساله هستم که شبها هنگام خواب دچار تکرر ادرار میشوم و شاید حدود ۱۰ بار به دسشویی بروم و هر بار احساس میکنم باز هم احتیاج به دسشویی دارم و واقعا وقتی به دسشویی میروم ادرار دارم و تا از دسشویی بیرون میایم باز هم همان طور هستم چه راه حلی برای این مشکل من وجود دارد خیلی در اذیت هستم
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق شنبه ۱۵ خرداد ۰( 2 سال پیش)
      سلام لطفا به مطب مراجعه کنید با درمان دارویی و تغییر سبک زندگی خوب میشوید
  • تصویر کاربر سعید یکشنبه ۲۸ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 343 مشاهده پرسش
    با سلام بنده مقداری زیادی سنگ در دوکلیه دارم وبه دلیل اینکه در کلیه چپم در دهنه حالب سنگ انباشته شده و کلیه ام ورم داردوسنگ شکن کرده ام و سنگهای دفع کردم مجدداً سونوگرافی در همان دهنه حالب سنگ زیادی وجود دارد وسنگ شکن رفتم وسنگ دفع می‌گردد آیا نیاز به فنر زدن هست بااینکه سنگ دفع می‌گردد ولازم به ذکر است سه روز پیش ‌سنگ شکن بودم وبیست روز قبل ممنون میشم جوابمو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق یکشنبه ۲۸ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام بستگی به حجم و تعداد سنگهای شما دارد
  • تصویر کاربر حبیب پنجشنبه ۱۵ آبان ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    سوزش دائمی در سر آلت دارم که با ادرار کردن این سوزش بيشتر شده و فشار به بیضه ها هم میاره و دائما سر التم تیر میکشه، ازمایش ادرار دادم و سی تی شکم و لگن و سونو هیچ مشکلی نبوده، دکتر دیگه طاقت ندارم کمکم کن
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق پنجشنبه ۱۵ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام لطفا از طریق فرم مشاوره آنلاین موجود در سایت برای ویزیت اقدام کنید
  • تصویر کاربر مجید چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    سلام، ۸ ماه برای بارداری اقدام شده، نتیجه ای نداشته! جواب آزمایشم کم تحرکی اسپرم نشون داده شده، آیا بادارو درمان ممکن است و اینکه باید دکتر متخصص کلیه مراجعه شود، لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام لطفا سونوگرافی رنگی از عروق بیضه انجام دهید
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر