خال گوشتی یا اسکین تگ چیست؟
اسکین تگ یا خال گوشتی، تومورهای خوش خیم کوچک، قهوه ای و یا گوشتی رنگی هستند که سرطانی نیستند.
آنها مانند بالن های کوچک، نرم و معلقی هستند که ساقه ی باریکی دارند.
به طور معمول این نوع زائده های پوستی در مناطقی از پوست که دارای چین و چروک است، و یا بخش هایی که به طور مکرر به وسیله ی لباس سائیده می شوند (مانند زیر بغل، گردن، کشاله ران و زیر سینه ها) به وجود می آیند.
این نوع زائده های پوستی ممکن است گاها در صورت نیز ظاهر شوند. خال گوشتی ممکن است هم به صورت گروهی و هم به صورت تکی به وجود آیند.
ممکن است اسکین تگ ها به طور خود به خود از بین بروند، اما در اکثر مواقع پس از تشکیل شدن، ماندگار می شوند. درصد احتمال تشکیل خال گوشتی با افزایش سن، افزایش پیدا می کند.
اسکین تگ ها بیشتر در موارد زیر پدیدار می شوند:
- افراد چاق و دارای اضافه وزن
- افراد مبتلا به دیابت
- زنان باردار
- افرادی که دارای تعادل هورمونی نیستند
- افراد مبتلا به دیس لیپیدمی، به عنوان مثال افرادی که سطح کلسترول بالایی دارند
- افرادی که مشکلات فشار دارند، به عنوان مثال فشار خون بالا
اندازه ی خال گوشتی به طور معمول بین ۱.۵ تا ۵ میلی متر است. با این حال ممکن است اسکین تگ ها تا به اندازه ی ۵ سانتی متر نیز تشکیل شوند.
علت تشکیل اسکین تگ ها همچنان نامعلوم و ناشناخته است. عامل دیگر می تواند تاثیر هورمون ها باشد.

از آنجا که خال گوشتی به طور معمول علائمی ندارند، حذف یا درمان کردن آن ضروری نیست. ولی بسیاری از افراد به خاطر زیبایی، اقدام به حذف کردن این نوع زائده های پوستی می کنند.
حذف اسکین تگ ها به روش های زیر انجام می شود:
- جراحی کرایو
- سوزاندن
- جراحی
- برداشتن مستقیم زائده ی پوستی
- الکترودیسکشن (بی آب کردن بافت به وسیله ی جریان پر فرکانس یک قطبی از راه یک الکترود سوزنی شکل)
فراموش نکنید که اچ پی وی (HPV) نیز ممکن است علتی برای به وجود آمدن این نوع زائده ی پوستی باشد. طی مطالعات انجام شده، حدود ۴۸ درصد از اسکین تگ ها حاوی HPV یازده و شش هستند.
اما…
اچ پی وی چیست؟
ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV یک عفونت ویروسی و مهم ترین عامل ایجاد زگیل تناسلی در پوست می باشد. تاکنون حدود ۱۳۰ نوع HPV شناخته شده است. اچ پی وی (HPV) باعث می شود تا زگیل از طریق پوستی که آسیب خفیفی دیده است، وارد بدن شود.
خطر ابتلا به زگیل در افرادی که با گوشت سر و کار دارند و یا از دوش و حمام های عمومی استفاده می کنند و یا دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند، بالاتر است.

نسبت به نوع HPV ای که باعث به وجود آمدن آنها می شوند و نسبت به بخشی از بدن که آلوده می شود، زگیل ها را می توان در دسته های ذکر شده در زیر تقسیم بندی کرد:
- زگیل های متداول و معمول
- زگیل های صاف
- زگیل های رشته ای
- زگیل های پلانتر
- زگیل های دوره ای
- زگیل های موزائیکی
- زگیل های تناسلی
درمان خانگی خال گوشتی
1- دستگاه حذف خال گوشتی
فرد برای قطع جریان خون پایه زائده پوستی، از دستگاه برداشت زائده پوستی استفاده می کند. جامعه پزشکی به این روش، بستن رگ می گوید. بدون تأمین خون، سلول ها خواهند مرد و معمولاً زائده پوستی طی 10 روز از بین می رود.
2- نخ
برخی افراد سعی می کنند با یک تکه نخ یا رشته، بستن رگ را انجام دهند. انجام این کار بدون کمک دستگاه یا شخص دیگر، می تواند مشکل ساز باشد.
هنگامی که جریان خون حداقل برای چند روز قطع شده باشد، زائده باید از بین برود. ممکن است لازم باشد هر روز رشته یا نخ را محکم کنید.
قبل از استفاده از این روش، پوست، نخ و دست ها را به طور کامل تمیز کنید تا از عفونت جلوگیری شود.

3- کرم رفع خال گوشتی
کیت های حاوی کرم و یک اپلیکاتور برای برطرف کردن زائده های پوستی در دسترس هستند. معمولا یک بار اعمال نیاز می باشد.
دستورالعمل برخی کیت ها توصیه می کنند قبل از استفاده از کرم، پوست و زائده مورد نظر را با کمی الکل پاک کنید تا از جذب کامل آن اطمینان حاصل شود.
کرم ممکن است باعث ایجاد احساس خفگی خفیف شود. زائده ها باید طی 2 تا 3 هفته از بین بروند.
4- کیت انجماد یا فریز
فرد می تواند از محصولی که حاوی نیتروژن مایع است، برای زائده پوستی استفاده کند. این محصولات، اغلب در داروخانه ها در دسترس هستند.
همیشه دستورالعمل ها را دنبال کنید، ممکن است چندین مرتبه اعمال نیتروژن مایع قبل از از بین رفتن زائده، لازم باشد. معمولا زائده ها طی 10 روز از بین می روند.
توجه داشته باشید که اسپری نیتروژن نباید با پوست اطراف تماس پیدا کند. ممکن است شخص بخواهد از ژله نفتی برای محافظت از ناحیه اطراف خال گوشتی استفاده کند.
5_ برداشتن خال با کرایو تراپی
6- روغن درخت چای
روغن درخت چای یک روغن اصلی و ضروری است که برای درمان چندین بیماری پوستی از جمله خال گوشتی استفاده می شود.
چند قطره روغن را روی کمی پنبه بریزید، سپس آن را با یک باند به زائده پوستی بچسبانید. پنبه را به مدت 10 دقیقه، سه بار در روز بر روی زائده پوستی بگذارید.
ممکن است چندین روز یا چند هفته طول بکشد تا این زائده از بین رود.

7- سرکه سیب
تحقیقات کمی در مورد اثربخشی سرکه سیب برای از بین بردن خال گوشتی انجام شده است.
با این حال برخی چنین دستوری را بین می کنند؛کمی پنبه را در سرکه خیس کنید و به مدت 10 دقیقه دو یا سه بار در روز، آن را به زائده بزنید، تا اینکه زائده از بین برود.
حواستان به عوارض جانبی پوستی و سوزش پوست باشد. از این روش در اطراف چشم استفاده نکنید.
8- ید
شواهد گفتاری حاکی از آن است که می توان از ید مایع برای از بین بردن زائده های پوستی استفاده کرد.
ابتدا با اعمال ژله های نفتی یا روغن نارگیل، از پوست اطراف زائده محافظت کنید. یک گوش پاک کن را در ید خیس کنید و مایع را بر روی خال گوشتی پخش کنید. ناحیه را با یک باند بپوشانید تا زمانی که ید خشک شود. این درمان را دو بار در روز تکرار کنید تا زائده از بین برود.
بهترین درمان خال گوشتی
برای درمان خال گوشتی بهترین کار مراجعه به پزشک متخصص و انتخاب نوع درمان بر اساس اندازه و شدت ضایعه است. در حالت کلی پزشک یکی از روش های زیر را برای درمان خال گوشتی انتخاب می کند:

- سوزاندن: این روش شامل سوزاندن خال گوشتی می باشد. اکثر زائده ها بعد از یک یا دو جلسه درمان از بین می روند.
- کرایوتراپی: پزشک متخصص ارولوژی برای از بین بردن زائده از نیتروژن مایع استفاده می کند. معمولاً یک یا دو جلسه درمان کافی خواهد بود.
- بستن رگ: برای کاهش جریان خون، این زائده با نخ جراحی گره می خورد.
- برداشتن به روش جراحی: یک پزشک حرفه ای برای بریدن زائده از تیغ استفاده می کند.
فراموش نکنید که خال گوشتی معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست. اگر پزشک تأیید کند که زائده خوش خیم است، اغلب اقدام دیگری لازم نیست. مگر اینکه فرد بخواهد از نظر زیبایی اقدام به برداشت خال گوشتی نماید.
با این حال اگر خال گوشتی در گذر زمان شروع به بزرگ شدن و یا تکثیر نماید و طی رابطه ی جنسی به شریک شما منتقل شود، امکان دارد که ضایعات شما، در واقع زگیل تناسلی باشند.