سرطان مثانه خصوصا در صورت درمان زود هنگام، اغلب درمان شده و بهبود می یابد. با این حال، امکان بازگشت و عود مجدد این سرطان وجود دارد. به طور کلی، احتمال درمان سرطان به نوع سرطان و میزان انتشار آن بستگی دارد. این بیماری به ندرت کشنده بوده اما احتمال عود آن پس از درمان وجود دارد. طول عمر بیمار مبتلا به سرطان مثانه نیز به شدت انتشار آن بستگی دارد.
سرطان مثانه خوش خیم و بدخیم
سرطان مثانه در 90 درصد افراد مبتلا، در بافت پوششی این اندام به وجود می آید. این سرطان درجه های پایین و بالا دارد. سرطان مثانه با درجه پایین (بدخیمی کم)، بدین معناست که بدخیمی، به سلول های عضلانی اطراف مثانه هجوم نبرده است.
اما در سرطان های مثانه با درجه بالا (بدخیمی زیاد) احتمال انتشار سرطان به دیگر نواحی بدن بیشتر است. تقریبا تمامی مرگ و میر های ناشی از سرطان مثانه از این نوع سرطان ناشی شده و روش های درمانی آن پیچیده تر است.
هنگامی که ابتلای بیمار به سرطان مثانه تشخیص داده شد، پزشک با استفاده از فرایندی به نام مرحله بندی، نوع سرطان فرد را تعیین می کند. این فرایند اطلاعات دقیقی درباره محل سرطان و انتشار یافتن یا نیافتن آن به دیگر بخش های بدن ارائه می دهد.
درجه بندی سرطان مثانه

عود سرطان مثانه
سرطان های مثانه با درجه پایین، گاهی پس از درمان دوباره عود کرده، اما معمولا به عضلات مثانه یا دیگر نواحی بدن انتشار نمی یابد. سرطان مثانه با درجه بالا نیز تمایل به بازگشت داشته اما احتمال انتشار آن ها به عضلات مثانه و یا دیگر نواحی بدن بیشتر است. سرطان مثانه با درجه بالا تقریبا عامل تمامی مرگ و میر های ناشی از سرطان مثانه است.
طول عمر بیماران سرطان مثانه
باید به یاد داشت که درمان های سرطان مثانه هر ساله پیشرفت داشته و درصد موفقیت بالاتری دارند. برای مثال، آمار 10 ساله بقای مبتلایان به سرطان مثانه، بر اساس نتایج افرادی است که 10 سال پیش به سرطان مبتلا شده اند و در همان دوران تحت درمان قرار گرفته اند. امکان دارد، گزینه های درمانی ده سال پیش درصد موفقیت کمتری نسبت به درمان های امروزه داشته باشند.
پیش بینی کردن آینده ی یک فرد مبتلا به سرطان مثانه به خیلی از شرایط بستگی دارد. بر اساس بیانیه ی موسسه سرطان امریکا، احتمال بقای افراد در یک بازه ی زمانی ۵ سال به شرح زیر می باشد:
احتمال بقا در یک دوره ۵ سال در بیماران مبتلا به سرطان مثانه با stage 0، حدود ۹۸ درصد می باشد.
🔔 احتمال بقا در یک دوره ۵ سال در بیماران مبتلا به سرطان مثانه با stage 1، حدود ۸۸ درصد می باشد.
🔔احتمال بقا در یک دوره ۵ سال در بیماران مبتلا به سرطان مثانه با stage 2، حدود ۶۳ درصد می باشد.
🔔احتمال بقا در یک دوره ۵ سال در بیماران مبتلا به سرطان مثانه با stage 3، حدود ۴۶ درصد می باشد.
🔔احتمال بقا در یک دوره ۵ سال در بیماران مبتلا به سرطان مثانه با stage 4، حدود ۱۵ درصد می باشد.
پس از ابتلا به سرطان مثانه
موسسه ملی سرطان احتمال 5 سال بقا در افراد مبتلا به هر مرحله ای از سرطان مثانه را 77 درصد تخمین می زند. این بدان معناست که از هر 4 نفری که مبتلا تشخیص داده می شوند 3 نفر تا بیش از 5 سال به زندگی خود ادامه خواهند داد.
میزان بقای مبتلایان به سرطان مثانه بر اساس مرحله بیماری
میزان بقای مبتلایان به سرطان مثانه، همچنین بر اساس مرحله بیماری در هنگام تشخیص نیز دسته بندی می شود. مرحله سرطان به میزان پیشرفت بیماری و احتمال انتشار آن به دیگر بخش های بدن اشاره دارد. میزان بقای 5 ساله برای افراد مبتلا به سرطان مثانه به شرح زیر است:
🔸سرطان مثانه درجا
این سرطان تنها در سلول های اولیه خود وجود داشته و احتمال بقای 5 ساله در آن 96 درصد است.

سرطان مثانه موضعی
این مورد گاهی اوقات با عنوان مرحله اول شناخته شده و احتمال بقای 5 ساله در آن 70 درصد است.
سرایت سرطان به غدد لنفاوی
در سرطان مثانه ای که به غدد لنفی مجاور حمله ور شده، احتمال بقای 5 ساله 35 درصد است.
سرطان انتشار یافته
در سرطان مثانه انتشار یافته احتمال بقای 5 ساله، 5درصد است. از این مرحله گاها با عنوان مرحله چهارم سرطان نیز یاد می شود.
تشخیص سرطان مثانه و جلوگیری از عود دوباره سرطان
در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر درباره ی سرطان مثانه، می توانید سوالات خود را در سیستم پرسش و پاسخ دکتر شهریار ناطق متخصص اورولوژی ثبت و پاسخ خود را دریافت کنید…