علت تاول در ناحیه تناسلی مردان

آخرین بروزرسانی: 4 اسفند 1402

در این مقاله می خوانید

زخم یا تاول آلت تناسلی می تواند به دلایلی مانند آسیب ناشی از پوشیدن لباس های تنگ، رابطه جنسی و یا بهداشت ضعیف ایجاد شود. این عارضه همچنین ممکن است به دلیل حساسیت به جنس پارچه لباس یا محصولات بهداشتی رخ دهد که در این صورت منجر به درماتیت (التهاب پوست) می شود. 

بیماری ‌هایی مانند سیفلیس، تبخال تناسلی و یا حتی سرطان آلت تناسلی نیز می‌توانند باعث زخم شوند. برخی از مردان همچنین ممکن است دچار ضایعات پوستی دیگری مانند توده های کوچک شبیه زگیل تناسلی شوند.

از آنجایی که زخم های آلت تناسلی می توانند علت های زیادی داشته باشند، باید توسط پزشک معاینه و بررسی شوند. پزشک ممکن است این زخم ها را مشاهده و لمس کند، سابقه بیماری یا علائم شما را بررسی کند و برای رد یا تشخیص ابتلا به عفونت، انجام برخی آزمایشات را درخواست بدهد. 

درمان این عارضه، به علت زمینه ای آن بستگی دارد و می تواند شامل استفاده از پمادهای ترمیم کننده، آنتی بیوتیک ها، داروهای ضد قارچ و یا ضد ویروس باشد. اگر زخم آلت تناسلی شما، ناشی از یک عفونت مقاربتی است، شریک جنسی شما نیز باید تحت درمان قرار بگیرد.

عکس تاول تناسلی مردان

علت تاول در ناحیه تناسلی مردان

شایع ترین علل زخم آلت تناسلی عبارتند از:

1. تحریک پوست

بعضی افراد ممکن است نسبت به جنس برخی لباس ها و یا محصولات بهداشتی، حساسیت پوستی داشته باشند که امر می تواند باعث قرمزی، پوسته پوسته شدن، زخم های باز، خارش و سوزش پوست شود.

تحریک پوست همچنین می تواند به دلیل اصطکاک ناشی از لباس و یا رابطه جنسی رخ دهد. بهداشت ضعیف نیز ممکن است منجر به تحریک پوست شود. زیرا تجمع عرق، چربی و میکرو ارگانیسم ها بر روی پوست، می تواند باعث التهاب آلت تناسلی (بالانیت) شود.

🔰 نحوه درمان: 

اگر تحریک پوست مربوط به آلرژی است، باید از تماس با ماده حساسیت زا اجتناب کنید. برای کاهش علائم خود می توانید از قرص ها یا کرم های آنتی هیستامین استفاده کنید. کرم های مرطوب کننده نیز ممکن است به بهبود پوست آسیب دیده کمک کنند. 

بالانیت (التهاب سر آلت تناسلی) با استفاده از داروهای کورتیکواستروئید، ضد قارچ ها یا آنتی بیوتیک ها قابل درمان است. اگر درمان به طور صحیح انجام شود، بهبود زخم ها ممکن است حدودا 1 هفته طول بکشد.

2_ هرپس یا تبخال تناسلی

هرپس یا تبخال تناسلی یکی از شایع ترین علل ایجاد زخم در آلت تناسلی است. این بیماری که توسط ویروس ایجاد می شود، می تواند از طریق تماس مستقیم (برای مثال رابطه جنسی) با فرد مبتلا به زخم های فعال و باز منتقل شود. بروز زخم ها و تاول های کوچک که باعث درد و سوزش می شوند، از مشخصه های هرپس تناسلی است. 

🔰 نحوه درمان تبخال تناسلی: 

برای درمان تبخال تناسلی، پزشک ممکن است استفاده از داروهای ضد ویروس مانند آسیکلوویر یا فامسیکلوویر (به شکل قرص یا کرم) را توصیه کند. مصرف این داروها باعث کاهش تکثیر ویروس ها می شود. استفاده از داروهای مسکن و سایر کرم ها یا ژل هایی که خاصیت بی حسی دارند (مانند لیدوکائین) نیز می تواند به کاهش علائم ناراحت کننده مانند درد و سوزش کمک کند.

3_ سیفلیس

سیفلیس یک عفونت مقاربتی است که توسط نوعی باکتری به نام ترپونما پالیدوم ایجاد می شود. این بیماری زخم های کوچک بدون درد ایجاد می کند که حدودا 3 هفته بعد از ابتلا ظاهر می شوند. سیفلیس اغلب از طریق رابطه جنسی محافظت نشده با فرد آلوده منتقل می شود. 

این بیماری هرچه زودتر تشخیص داده شود، عوارض آن کمتر است و در صورتی که درمان نشود، می ‌تواند به مراحل پیشرفته ‌تر عفونت، مانند سیفلیس ثانویه یا ثالثیه تبدیل شود.

🔰 نحوه درمان سیلفیس:

سیفلیس اولیه و ثانویه می تواند با تزریق پنی سیلین درمان شود. اگر مشکوک به علائم سیفلیس هستید، باید به پزشک مراجعه کنید تا درمان شما در اسرع وقت شروع شود.

4_ سایر عفونت های مقاربتی

سایر بیماری های مقاربتی نیز می توانند باعث ایجاد زخم های باز و یا HPV شوند. زخم های اطراف مقعد که ممکن است به دلیل بیماری های داخلی ایجاد شوند، مانند اورتریت (التهاب مجرای ادرار)، می توانند باعث درد و ترشحات زرد رنگ یا روشن تر شوند. این زخم ها همچنین ممکن است توسط باکتری هایی مانند نایسریا گونوره آ (عامل بیماری سوزاک) ایجاد شده باشند.

🔰 نحوه درمان سوزاک: 

بعد از تشخیص عفونت های مقاربتی، باید درمان را طبق تجویز پزشک انجام دهید. درمان این بیماری ها اغلب شامل یک دوره مصرف آنتی بیوتیک ها است. اما درمان HPV می تواند شامل فریز کردن زگیل های تناسلی نیز باشد.

5_ بیماری های خود ایمنی

برخی از بیماری ‌های خود ایمنی نیز می‌توانند منجر به بروز زخم ‌های ناحیه تناسلی در مردان و زنان شوند. این اتفاق ممکن است در بیماری هایی مانند بیماری بهجت (نوعی بیماری التهابی مزمن)، بیماری پمفیگوس، لیکن پلان، بیماری کرون، بیماری رایتر، اریتم مولتی فرم و درماتیت هرپتی‌ فرم مشاهده ‌شود. در این بیماری ها، زخم ها اغلب در نواحی دیگر بدن نیز ظاهر می شوند. همچنین، بروز علائم سیستمیک مانند تب، خستگی شدید یا کاهش وزن نیز شایع است.

🔰 نحوه درمان: 

تشخیص و درمان بیماری های خود ایمنی معمولا توسط پزشک روماتولوژیست یا درماتولوژیست (متخصص پوست) انجام می شود. درمان این بیماری ها اغلب شامل استفاده از داروهایی مانند داروهای سرکوب ‌کننده سیستم ایمنی یا کورتیکواستروئیدها استو این داروها عملکرد سیستم ایمنی بدن را تنظیم می ‌کنند و علائم بیماری را بهبود می ‌بخشند.

دکتر شهریار ناطق متخصص اورولوژی در تهران 

به اشتراک گذاری

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر فرشاد پنجشنبه ۱۷ آذر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من 22سالمه من وزنم زیاد بود عمل اسلیو کردم وبه وزن مورد نظر رسیدم ولی هنوز چربی بالای التم نرفته جوری هست که التم کامل مخفی میشود ودر حالت ایستاده(نعوظ) ده سانت است ایا باعمل مشکل من حل میشود
    ایا این عمل به صورت سرپایی هست و هزینه این عمل چقدر هست
    ایا بنده نیاز به تزریق چربی به الت را دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق پنجشنبه ۱۷ آذر ۱( 1 سال پیش)
      سلام در ابتدا باید معاینه شوید اما معمولا جراحی نیازی به بستری شبانه ندارد تزریق چربی سبب افزایش قطر میشود نه افزایش طول
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۳۱ تیر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    سلام کجی الت بسمت چپ واز وسط الت به پایین همچنین کمی ضخامت الت میباشد
    1. تصویر کاربر دکتر شهریار ناطق پنجشنبه ۳۱ تیر ۰( 2 سال پیش)
      سلام لطفا عکس از الت خود در حالت حداکثر نعوظ بفرستید
درحال دریافت اطلاعات